Reparații cutii de viteze

Diagnosticare, reparare și vânzare

Cutia de viteze este un mecanism complex, indispensabil oricarui vehicul motorizat. Cu experiență în repararea de cutii de viteze și subansamble de transmisie, Gearbox Titan este specializată în repararea și recondiționarea cutiilor viteze manuale pentru o gamă largă de autoturisme și autoutilitare.
Image

5 semne clare că s-a defectat cutia de viteze a mașinii tale.

1

Aspectul uleiului de transmisie

Dacă uleiul de transmisie are o nuanță foarte închisa si ajunge să fie opac, înseamnă că urmează o defecțiune a cutiei de viteze. Uleiul de transmisie are, în mod normal, o culoare roșiatică, dar și un miros specific: un miros dulce. Când ai un simptom ciudat, te duci imediat la medic pentru un control. În cazul mașinii, trebuie să mergi în service să constați dacă presupunerile tale sunt adevărate.
2

Uleiul de transmisie se scurge

Scurgerea uleiului de transmisie nu ar trebui să însemne neapărat o problemă a cutiei de viteze, însă nu este un detaliu peste care să treci cu vederea foarte ușor. Ar trebui ca, în cazul primului simpton, să mergi la service să verifici care este problema reală.
3

Treceri dintr-o treaptă de viteză în alta greoaie

Schimbătorul de viteze poate să-ți sară din viteză, trecerile de la treapta I, la treapta II sau schimburile între celelalte viteze se pot face mai greoi, iar mașina parcă nu mai merge la fel de lin ca înainte și iți dă senzația că actul condusului devine o corvoadă. Aceste semne arată că există o problemă și că trebuie să faci o vizită unui service autorizat.
4

Când schimbi viteza se aude un sunet ciudat

Dacă schimbi viteza și auzi un zgomot metalic sau înfundat, sacadat sau intens, înseamnă că ai o problemă la cutia de viteze. Dacă ești începator nu iți vei da seama imediat de aceste sunete pentru că nu ai experiență în condusul mașinii.
5

Mirosul de ars

Cutia de viteză este construită din componente care pot ajunge la starea de supraîncalzire. Așa că dacă apare o defecțiune la cutia de viteze, un simptom ar fi acest miros de ars care trebuie sesizat din prima ți dus la o verificare. Cel mai rău lucru este să te lase cutia de viteze în mers. Dacă simți sau vezi toate aceste nereguli, nu sta pe gânduri și mergi la un service autorizat pentru a rezolva posibilele defecțiuni înainte să fie prea târziu.

Diagnosticarea și întreținerea cutiei de viteze

Zgomote la cuplarea unei viteze

Cauze: sincronizatorul spart sau gripat, arcul sincronizatorului este rupt.

Remediu: se demontează cutia de viteze și se înlocuiește sincronizatorul.

Image

Sfaturi utile pentru reparația cutiei tale de viteze

De cele mai multe ori, reparația cutiei de viteze aduce cu ea o cheltuială substanțială. Tocmai de aceea este foarte bine ca aceasta sa fie făcută inteligent, pentru a beneficia cât mai mult de aceasta reparație.

Când avem nevoie de o cutie de viteze recondiționată?

Reparația cutiilor de viteza necesită în primul rând bani, dar și timp. În primul rând trebuie identificată problema cutiei de viteză, după care se identifică piesele necesare pentru reparații. Piesele trebuie comandate, iar dacă nu sunt pe stoc, trebuie așteptată aprovizionarea lor.

Este o idee bună dar costisitoare, o cutie de viteze nouă costă foarte mult, de multe ori mai mult decât consideră proprietarul mașiniii că merită să investească, pentru a avea înapoi autovehiculul cât mai rapid.

O alternativă la această variantă este să achizitioneze o cutie de viteze recondiționată, o soluție mai ieftină, dar cu garanția funcționării acesteia la standardele necesare. Cutia veche, la rândul ei, poate fi reparată, având astfel o piesă de schimb pregătită pentru cazul în care va fi nevoie.

Ce ascunde termenul de „cutie de viteze recondiționată”?

În primul rând, trebuie să ințelegem ce ascunde expresia cutie de viteze reconditionată? Recondiționarea de fapt este o altă denumire pentru repararea cutiilor de viteze vechi și vândute ca și cutii de viteze funcționale.

Nu este egală cu o cutie de viteze cumparată de la dezmembrări, de unde veți cumpăra o cutie de viteze fără să fie reparată. Cutia de la dezmembrări este doar dată jos de pe vehicul și vândută ca și o piesă veche, fără verificare sau garanție.

Când vorbim de o cutie de viteză reconditionată, știm că aceasta a fost desfacută, reparată și testată pentru a funcționa corect dupa montare.

Este adevărat că și cutiile de viteze recondiționate sunt vechi, precum cele de la dezmembrari dar diferă starea în care ajung la client. Cutia de viteze veche se desface și i se verifică toate piesele pentru ca acestea să funcționeze corect și să nu prezinte urme de uzură, după care se fac reparațiile necesare.

Reparația se face exact ca la orice altă astfel de intervenție, piesele uzate se scot și se înlocuiesc cu altele noi, după care cutia de viteze se testează sa functioneze la standardele necesare si sa fie gata pentru montare.

Image
Repară cutia la primele semne de defecțiune

Mulți proprietari de mașini privesc reparația ca pe o cheltuială neprevazută și neplacută și încearcă să amâne cât mai mult această situație. Acest lucru nu ar fi o problemă dacă mecanismul cutiei de viteze nu s-ar degrada și mai mult dacă este utilizat după primele simptome de defecțiune.

Atitudinea „las' că mai merge și așa o cursă…” de cele mai multe ori este greșită și nu duce la rezultate pozitive. Când apar simptome de defecțiune, de cele mai multe ori cutia are nevoie de reparații mici.

Schimbarea unei piese mici care prezintă uzură, poate elimina simptomele de defecțiune și reduce riscul de defecțiune al altor piese cu care aceasta conlucrează.

Aveți probleme cu cutia de viteze a autoturismului dvs?

Vă rugăm să completați formularul alăturat și să ne dați toate detaliile cerute. Specialiștii noștri vor răspunde în cel mai scurt timp!